Overweegt u om uw woning kwalitatief beter, duurzamer of energiezuiniger te maken? Veel woningen in Doesburg kunnen wel een verbetering op deze aspecten gebruiken. Maar, deze investeringen kosten vaak (veel) geld. De provincie Gelderland en de gemeente Doesburg vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen toekomstbestendig zijn. Daarom bieden de provincie en de gemeente u de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor verbetering van uw woning. Dit heet: de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’.

Verbeter de levensloop van uw woning

Deze lening biedt u de mogelijkheid om uw woning energiezuinig te maken maar ook levensloopbestendig. Bijvoorbeeld door de badkamer naar de begane grond te verplaatsen. Zo maakt u uw woning geschikt voor de toekomst. Daarmee voorkomt u dat u moet verhuizen vanwege leeftijd of een beperking.

Maatregelen

De maatregelen die in aanmerking komen zijn:

  • Energiebesparing
  • Levensloopbestendig maken van uw woning
  • Sloop van bijvoorbeeld oude schuurtjes
  • Sanering van asbestdaken

Het uitgangspunt van de regeling is duurzaamheid. Daarom moet u altijd een energiebesparende- of opwekkende maatregel uitvoeren, naast één van de andere maatregelen. Een voorbeeld van een energiebesparende maatregel is het aardgasvrij maken van uw woning.

Meerdere varianten

De ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’ kent vier soorten leningen. Neem vooraf de verschillende leningen goed door en bedenk welke leenvorm u wilt aanvragen. Bekijk hier de varianten en de voorwaarden.

Aanvragen

Om een lening aan te gaan moet u kunnen voldoen aan de financiële verplichtingen. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) toetst of dit het geval is. De gemeente en SVn geven géén advies over welke lening het meest geschikt is. Heeft u twijfel of behoefte aan advies over welke lening het best bij u past? Dan kunt u advies vragen bij een financieel adviseur.

Aanvraag Toekomstbestendig Wonen Lening

Isolatiesubsidie

Er is sinds september 2019 ook een landelijke subsidieregeling voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen.

Toekomstbestendig Wonen regeling Gelderland | Agem Energieloket

Let op! Dit filmpje is niet afkomstig van gemeente Doesburg en voldoet niet aan de eisen voor digitale toegankelijkheid volgens de WCAG norm versie 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines). Meer informatie over de eisen voor digitale toegankelijkheid vindt u hier.

Animatie Stimuleringsregeling Toekomstbestendig Wonen

Let op! Dit filmpje is niet afkomstig van gemeente Doesburg en voldoet niet aan de eisen voor digitale toegankelijkheid volgens de WCAG norm versie 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines). Meer informatie over de eisen voor digitale toegankelijkheid vindt u hier.

Heeft u gevonden wat u zocht ?