De Hanzestad Doesburg groeit en stelt zich meer doelen dan ooit. Een logisch gevolg daarvan is de komst van nieuwe evenementen. Deze zijn van grote waarde voor Doesburg en spelen een belangrijke rol voor het toerisme, de promotie en het imago van onze stad. Daarnaast zorgen ze voor een extra impuls voor de lokale economie.

Gezien de groeiende ambities op het gebied van cultuur, toerisme en recreatie en de kansen die evenementen ons te bieden hebben, is met de ontwikkeling van het evenementenbeleid aansluiting gezocht bij het Merketingplan en economisch beleidsplan, waarin gestreefd wordt naar het verminderen van de seizoensgevoeligheid door een breder aanbod van evenementen. Hierbij hoort ook een andere blik op evenementenlocaties, waarbij verder wordt gekeken dan alleen naar de binnenstad. Door middel van dit evenementenbeleid wil de gemeente Doesburg in kaart brengen waar de beste kansen en mogelijkheden liggen.

Uitvoeringsinstructie Evenementenbeleid

Voor organisatoren van evenementen is er een praktische vertaling gemaakt van het evenementenbeleid. Zo weet u waar u aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan geluidnormen, eindtijden en indieningstermijnen.

Uitvoeringsinstructie Evenementenbeleid Doesburg