Om te zorgen dat er voor de auto’s van bewoners, werknemers en bezoekers in Doesburg voldoende parkeergelegenheid is, heeft de gemeenteraad parkeerbeleid vastgesteld.

Parkeren Doesburg

Parkeerregulering is nodig om te komen tot een eerlijke verdeling van de schaarse parkeerruimte over de verschillende groepen gebruikers zoals bewoners, bezoekers en bedrijven. In Doesburg heeft de gemeenteraad gekozen voor een combinatie van betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren. Ook zijn er plekken waar u gratis parkeert.

Gratis parkeren

Aan de rand van het centrum is de mogelijkheid om gratis te parkeren op het parkeerterrein De Bleek, parkeerterrein Turfhaven, De Linie, Halve Maanweg en Mauritsveld. Verder kunt u op zon- en feestdagen in de binnenstad gratis parkeren op plaatsen met betaald parkeren.

Betaald parkeren

Voor betaald parkeren gelden de volgende uitgangspunten:

 • Betaald parkeren geldt op alle locaties van maandag t/m zaterdag tussen 10.00-18.00 uur. Op feestdagen hoeft u niet te betalen.
 • Het tarief voor 2024 op alle plaatsen is € 1,50 per uur.
 • Hebt u op uw parkeerkaartje nog tijd over, dan mag u hiermee ook nog op een andere plek met betaald parkeren staan.
 • Met een dagkaart van € 22,15 mag u parkeren in de vergunninghouderszone. Een dagkaart koopt u bij de balie van het stadhuis maar kan ook bij een automaat worden aangeschaft.

Bij de parkeerautomaten kunt u betalen met muntgeld en pin. Pinnen werkt met Dip & Go. Dit werkt hetzelfde als normaal pinnen. U hoeft alleen geen pincode te gebruiken. Dip & Go werkt alleen bij parkeerautomaten en tolwegen.

Belparkeren

U kunt in Doesburg met behulp van uw mobiele telefoon parkeergeld betalen. Op de lichtbak bovenop de parkeerautomaat staat het zonenummer 9800.

Hoe werkt het?

Wilt u gebruik maken van belparkeren? Meldt u dan eenmalig aan bij een aanbieder van belparkeren. Er zijn verschillende aanbieders, verschillende abonnementen en kosten. Belparkeren werkt op basis van kentekenregistratie. Na uw aanmelding werkt het als volgt:

 1. U parkeert de auto.
 2. Op de lichtbak bovenop de parkeerautomaat staat een zonenummer. Dit nummer geeft u door  aan de aanbieder. Afhankelijk van de gekozen aanbieder kunt u bellen, sms’en of een app gebruiken.
 3. Bij terugkomst meldt u zich op dezelfde manier af.
 4. De parkeerkosten worden door de aanbieder automatisch maandelijks van uw rekening afgeschreven.

Vergunningen

Bewoners en ondernemers in de binnenstad komen voor een parkeervergunning in aanmerking, mits aan de daarvoor gestelde voorwaarden wordt voldaan. Een parkeervergunning aanvragen is onder voorwaarden mogelijk voor:

 1. bewoners;
 2. bedrijven;
 3. hulpverleners;
 4. mantelzorgers;
 5. aannemers.

Op dit moment werken we aan een nieuw parkeervergunningsysteem. Bekijk ook de veel gestelde vragen over het nieuwe parkeervergunningsysteem.

Tijdelijke parkeervergunning

Als u als bedrijf tijdelijk in de binnenstad in het gebied van het betaald parkeren of vergunninghoudersparkeren moet werken, dan kunt u de gemeente vragen of u in aanmerking komt voor een tijdelijke parkeervergunning. Een aanvraag kunt u indienen via onze publieksbalie of via: info@doesburg.nl.

Oplaadpunten

In en rondom de binnenstad zijn een aantal oplaadpunten. Voor al deze plekken geldt dat hier alleen geparkeerd mag worden door elektrische personenauto’s of plug-in hybride personenauto’s. Ook moeten deze voertuigen zijn aangesloten op het oplaadpunt. Meerdere oplaadpunten bevinden zich binnen een zone betaald parkeren. Hier moet ook de automobilist die zijn auto heeft aangesloten op het oplaadpunt betalen voor het parkeren. Bij de overige oplaadpunten betaalt u niet voor het parkeren.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

In en rondom de binnenstad zijn een aantal parkeerplaatsen voor gehandicapten. Waar en wat zijn de regels? Bekijk de regels voor parkeerplaatsen voor gehandicapten. Dit wordt aangepast na ingang van het nieuwe beleid (januari 2024).

Parkeren vrachtauto's

Vrachtwagens mogen niet parkeren in de binnen de bebouwde kom van de gemeente Doesburg. Het is niet mogelijk hiervoor een vergunning te krijgen.

Parkeerlocaties

De parkeerregulering geldt in en rondom de binnenstad. Op de plattegrond is te zien om welk gebied het gaat.
Een nieuwe plattegrond volgt na ingang van het nieuwe beleid (januari 2024).

Gratis parkeren

 • parkeerplaats de Bleek
 • parkeerplaats Turfhaven
 • parkeerplaats de Linie
 • parkeerterrein Halve Maanweg

Betaald parkeren

 • parkeerterrein Kloostertuin
 • parkeerterrein Markt
 • parkeerterrein Paardenmarkt
 • parkeerterrein Zandbergstraat
 • parkeerterrein FD Rooseveltsingel
 • Contre Escarpe bij het Hotel
 • Koepoortstraat/Roggestraat bij het stadhuis
 • Meipoortwal bij algemene begraafplaats
 • Hanzeweg

Vergunninghouders of dagkaart

Bergstraat, Boekholtstraat, Bresstraat, Burgemeester Nahuyssingel, Contre Escarpe, FD Rooseveltsingel, Burg Flugi van Aspermontlaan, Gasthuisstraat, Heerenstraat, Heiligegeeststeeg, Hoogestraat, Kleine Wal, Kloosterstraat, Koepoortstraat, Koepoortwal, Koetsveldstraat, Korte Koepoortstraat, Korte Veerpoortstraat, Kosterstraat, Lindewal, Meipoortwal, Nieuwstraat, Oliemolensteeg, Waterstraat, Ph Gastelaarsstraat, Putpad, Roggestraat, Sbn Doormansingel, Veerpoortstraat, Veerpoortwal, Windmolenstraat en Zandbergstraat.

Heeft u gevonden wat u zocht?