In en rondom de binnenstad zijn een aantal parkeerplaatsen voor gehandicapten. De gehandicaptenparkeerplaatsen zijn hieronder op de kaart herkenbaar aan de verkeersborden. Deze parkeerplaatsen mogen uitsluitend gebruikt worden door houders van een gehandicaptenparkeerkaart. In Doesburg zijn houders van een gehandicaptenparkeerkaart vrijgesteld van betaald parkeren.

Parkeren in vergunninghouderzone

In Doesburg mag over het algemeen met een gehandicaptenparkeerkaart niet geparkeerd worden op plaatsen die zijn bestemd voor vergunninghouders. Uitzondering op deze regel is het volgende: bewoners die in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart (bestuurder) mogen met hun GPK gratis parkeren in de vergunninghouderzone (voorwaarde: ze moeten woonachtig zijn in de vergunninghouderzone).

Gratis parkeren in betaalde zone

Verder mogen alle bestuurders (bewoners en bezoekers) met een geldige gehandicaptenparkeerkaart (bestuurder) gratis parkeren in de betaalde zone. Daarnaast hebben we in de binnenstad nog 20 gereserveerde parkeerplaatsen voor gehandicapten. Op deze plaatsen (voorzien van verkeersbord E6, zie onder) mag je alleen parkeren als je in het bezit bent van een geldige gehandicaptenparkeerkaart (bestuurder).

Gehandicaptenparkeerplaatsen in Doesburg
Gehandicaptenparkeerplaatsen in Doesburg

Heeft u gevonden wat u zocht?