Vleermuis in uw huis?

Heeft u een vleermuis in uw huis? En heeft u dringend behoefte aan een deskundige die u informatie kan geven en eventuele klachten kan helpen oplossen? Dan kunt u contact opnemen met vrijwilligers die zijn aangesloten bij het vleermuizennetwerk in Gelderland, een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Vleermuizenwerkgroep Gelderland (VleGel). Hier kunt u ook buiten kantoortijden terecht. Naam en telefoonnummer kunt u vinden op de website van Vleermuis.net.  Als u op deze website kijkt bij ‘Hulp’ en dan ‘Deskundige in de buurt’ voor provincie Gelderland, dan ziet u een pagina met vrijwilligers per gemeente. De betreffende vrijwilliger komt graag bij u langs.

In Nederland zijn in totaal 21 verschillende soorten vleermuizen waargenomen waarvan er 7 regelmatig voorkomen. Alle vleermuizen in Nederland zijn bij de wet beschermd.

Voor sommige mensen zijn deze luchtacrobaten fascinerend, bij anderen roepen vleermuizen juist angst op. Dat vleermuizen een belangrijke plaats in de natuur innemen, beseffen maar weinig mensen. Evenzeer is onbekend hoe deze nachtdieren leven en welk gedrag zij vertonen. De vrijwilligers die bij het netwerk zijn aangesloten, kunnen u hierover vertellen en meehelpen om uw klacht op te lossen. Gaat u vooral niet zelf de vleermuis te lijf. Vrijwilligers hebben geleerd hoe zij op een deskundige manier moeten handelen.

Heeft u gevonden wat u zocht?