Voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie per mail gebruikt de gemeente Doesburg het programma ZIVVER. Dit programma versleutelt e-mailberichten met vertrouwelijke inhoud zoals een burgerservicenummer of andere privacygevoelige of vertrouwelijke gegevens. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen dan bij de informatie.

Wat merkt u van het gebruik van ZIVVER?

Een e-mail – die veilig via ZIVVER is verstuurd – opent u door op de link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Eventueel moet u hier ook nog een toegangscode of sms-code invoeren. Het is niet nodig een account aan te maken.Mogelijk zal een medewerker u om een 06-nummer vragen. Dit is namelijk de veiligste manier van beveiligd mailen.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom krijgt u een code per sms toegestuurd. U vult deze code in, nadat u eerst op 'Klik voor bericht' en daarna op 'Sms sturen' heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. U vult deze code in, nadat u op ‘Klik voor bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd

U leest het bericht op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail. Als u reageert, pas het onderwerp van het bericht niet aan. Zo komt uw reactie op de juiste plek en bij de juiste medewerker terecht.

Meer informatie

Op de website van ZIVVER(externe link) staan verschillende filmpjes voor meer informatie.

Hoe ontvangt u een veilig bericht met SMS-beveiliging?(externe link)

Hoe ontvangt u een veilig bericht met toegangscode?(externe link)

Wilt u beveiligd mailen naar de gemeente?

Wilt u zelf privacy gevoelige of vertrouwelijke gegevens beveiligd naar de gemeente mailen dat kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van de Conversatie-starter van ZIVVER. U kunt de beveiligde mail sturen naar een contactpersoon bij de gemeente. Maar ook als u geen specifieke persoon bij de gemeente kent en wel een gesprek wil beginnen kunt u gebruik maken van deze mogelijkheid.

Start veilig bericht(externe link)