Voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie per mail gebruikt de gemeente Doesburg het programma Bastion365. Dit programma versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals een burgerservicenummer, andere privacygevoelige of vertrouwelijke gegevens. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen bij de informatie.

Wat merkt u van het gebruik van Bastion365?

Een e-mail – die veilig via Bastion365 is verstuurd – opent u door op de link met de tekst ‘Bericht lezen’ te klikken. Aansluitend moet u ook een SMS-code invoeren, ontvangen op de smartphone. Het is niet nodig om een account aan te maken maar u wordt wel gevraagd om een 06-nummer op te geven. Dit is namelijk tot heden de veiligste manier van beveiligd mailen.

Bericht openen met een SMS-code?

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom krijgt u een code per SMS toegestuurd. U vult deze code in, nadat u eerst op 'Bericht lezen' en daarna op 'Verzend code' heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen en verwerken.

Reageren op een e-mailbericht dat via Bastion365 is verstuurd

U leest het bericht op een beveiligd portaal. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat door onderaan te klikken op “Beantwoorden”. Verander het onderwerp van het bericht niet om de ontvangen en verzonden berichten te kunnen filteren, er zeker van te zijn dat het op de juiste plek en bij de juiste medewerker terecht komt. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail.

Meer informatie

Op de website van Bastion365(externe link) staat meer informatie om het waarom en onze verplichtingen.

Wilt u beveiligd mailen naar de gemeente?

Wilt u zelf privacy gevoelige of vertrouwelijke gegevens beveiligd naar de gemeente mailen dat kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van de Conversatie-starter van Bastion365. U kunt de beveiligde mail sturen naar een contactpersoon bij de gemeente. Maar ook als u geen specifieke persoon bij de gemeente kent en wel een gesprek wil beginnen kunt u gebruik maken van deze mogelijkheid.

Start veilig bericht(externe link)