Onze trouwambtenaren stellen zich voor:

Bloemenkamp
Brigitte Bloemenkamp

Wat prachtig als jullie ervoor kiezen de rest van jullie leven samen te delen!

Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand richt ik me op jullie. We nemen de tijd om met elkaar uitgebreid te praten over jullie unieke verhaal en jullie wensen ten aanzien van jullie huwelijk of partnerschapsregistratie. Op basis daarvan schrijf ik een persoonlijke speech en geef ik de ceremonie vorm op een manier die bij jullie past.

De speech wordt niet in beton gegoten. Als de situatie erom vraagt is er ruimte voor interactie en improvisatie. Hoewel een huwelijk of een partnerschapsregistratie een officiële gelegenheid is, mag de sfeer best wat informeler zijn op de momenten die zich daarvoor lenen. En een speech mag de mensen raken. Samen lachen of een moment van ontroering delen, maken de ceremonie tot een bijzonder en onvergetelijk moment.

In mijn dagelijks leven geef ik trainingen en begeleid ik teams. Dat ik daarnaast af een toe een huwelijk of een partnerschapsregistratie mag voltrekken, voelt voor mij als een bijzondere eer. Ik kijk ernaar uit om dit voor jullie te mogen doen.

Audrey Vieberink
Audrey Vieberink

Jullie gaan trouwen; gefeliciteerd!

Of jullie het nu groots of juist met een select gezelschap willen vieren, de voorbereidingen zijn vast al in volle gang. Het uitzoeken van jullie kleding, de ringen, de kaarten en de bloemen. Alles om er een onvergetelijke dag van te maken. En dan is er natuurlijk nog de ceremonie in de prachtige trouwzaal van de gemeente Doesburg. Ook hier moet alles kloppen zodat er ten overstaan van jullie dierbaren een speciaal geluksmoment gecreëerd wordt; het uitspreken en vastleggen van jullie liefde.

Om als trouwambtenaar jullie persoonlijke en unieke liefdesverhaal goed te kunnen vertellen wil ik veel van jullie weten. In een voorgesprek luister ik graag naar de verhalen over jullie eerste ontmoeting, het aanzoek en alles daartussen. We bespreken ook wat jullie belangrijk vinden om te benadrukken tijdens de ceremonie. Samen met mijn positieve instelling, spontaniteit en gezonde dosis humor zal ik ervoor zorgen dat de ceremonie een mooie start van jullie dag wordt. Een dag waar jullie nog lang met een grote glimlach aan terug zullen denken.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Wat is daarop jullie antwoord?

Sylvia Willems - (C) Lindy Balduk

Jullie zeggen ‘ja’ tegen elkaar! 

En dat is jullie feestje! Of je het nu heel groots aanpakt, of juist intiem en klein houdt. Ik wil als trouwambtenaar graag helpen om hét moment van het jawoord voor jullie zo onvergetelijk mogelijk te maken. En dat doen we samen, met jullie, en familie en vrienden. Want dán wordt het een unieke ervaring, met een persoonlijke sfeer, waarbij iedereen voelt, dit is echt jullie mooie moment. 

Inmiddels ben ik als echte Doesburgse Babs, oftewel trouwambtenaar, ervaren in het creëren van die uitstekende sfeer. Zomaar een greep uit de reacties na afloop: 'Wat heb je dat prachtig gedaan. Wij zijn zo blij dat we jou konden kiezen om ons te trouwen. Super dankbaar. Echt geweldig!'  'Onze ''geen mini-trouwerij'' is alweer een week geleden. Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van de dag en kijken terug op een leuke en soepele ceremonie!' 'Heel erg bedankt nog eens, dat je ons en onze gasten de ruimte hebt gegeven en ook bedankt voor je mooie toespraak'.  

We hebben van tevoren een uitgebreid gesprek om daarin al jullie wensen te bespreken. Graag tot ziens in het stadhuis van Doesburg, of op een andere mooie plek in ons mooie stadje of daarbuiten.

Elsbeth Dijkhuis
Elsbeth Dijkhuis

Wat leuk! Jullie gaan trouwen of ‘geregistreerd partnerschappen’. Waarschijnlijk zijn jullie al een heel eind op weg om ervoor te zorgen dat deze dag echt jullie dag wordt. De ceremonie is daar een belangrijk onderdeel van: daar is het tenslotte om begonnen. Maar nu … welke trouwambtenaar gaat het worden? Dat is nog niet eenvoudig, want er zijn wel vijf leuke trouwambtenaren om uit te kiezen. Vijf ambtenaren met ieder een eigen stijl en een eigen persoonlijkheid. Ik zou zeggen: kies vooral de ambtenaar waar je een goed gevoel bij hebt – om wat voor reden dan ook.

Het is belangrijk dat de ceremonie bij jullie past, daarom bespreken we vooraf zorgvuldig wat jullie voor ogen hebben. Wil je een ceremonie die ontspannen en luchtig is of zie je meer in een wat formelere aanpak? Alles kan en mag (nou ja, vrijwel alles) en geen twee ceremonies zijn gelijk, want ieder stel is uniek. Samen komen we tot de stijl van de ceremonie, wat jullie wel en vooral ook wat jullie niet willen, want het is en blijft jullie dag. Maar wat het ook wordt, ik verlies nooit de ernst van het moment suprême uit het oog – dat blijft het moment waar we naartoe werken.

En ik draag daar met alle plezier aan bij.

Ceremonie in het Engels is mogelijk

Heeft u gevonden wat u zocht?