Naar Buiten in Beinum is het project waarbij inwoners uit de wijk Beinum, samen met gemeente Doesburg en Waterschap Rijn en IJssel, plannen maken voor spelen, bewegen, groen, water en gezondheid in Beinum.

Het ontwerpprogramma op zaterdag 23 maart was goed bezocht. Ongeveer 35 enthousiaste wijkbewoners gingen na een ronde door de buurt in groepjes, waarin werd gezocht naar ‘krachtplekken’ en prachtplekken’, aan de slag met moodboards. Deze waren uitgangspunt voor de wensen en eisen die daarna met een tekenaar verder vorm kregen op de kaart van de wijk.

Plannen voor een mooiere wijk

De plannen zijn groots, bescheiden en divers, maar allemaal bedacht met het idee de buitenruimte van de wijk Beinum, mooier en prettiger te maken. Een fijne, toekomstbestendige plek om te verblijven. Na het ontwerpprogramma, kwamen ook nog vele buurtbewoners kijken naar het resultaat tijdens de expositie in De Wetelaar.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

Alle opgehaalde informatie en ideeën worden verwerkt tot een visie door Buro Ontwerp & Omgeving. Deze visie is gepresenteerd op woensdag 17 april om 19.30 uur in De Wetelaar aan de mensen die de input hebben geleverd maar ook aan andere betrokkenen. Daarna gaat de visie naar de gemeenteraad van Doesburg met het verzoek om budget voor de daadwerkelijke uitvoering.

Foto's naar Buiten in Beinum 23 maart 2019

Heeft u gevonden wat u zocht ?