Samenvatting

U betaalt parkeerbelasting voor het parkeren van uw auto in betaald parkeren gebieden. U betaalt de parkeerbelasting door te betalen aan de parkeerautomaat of door het kopen van een vergunning. Zorg dat u een parkeerkaartje, vergunning of gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar achter de voorruit legt wanneer u uw auto parkeert.

U kunt in Doesburg ook met behulp van uw mobiele telefoon parkeergeld betalen (belparkeren).

Kosten

het tarief voor 2021 bedraagt

de kosten voor een naheffingsaanslag € 65,30

Voorwaarden

Let op de aanwezige borden waar u moet betalen voor het parkeren.

Naheffingsaanslag parkeerbelasting

Betaalt u niet of niet genoeg bij een parkeerautomaat of via belparkeren? Ligt het parkeerkaartje of de vergunning niet zichtbaar achter de voorruit? Dan krijgt u een parkeerbon. Dit heet een ‘naheffingsaanslag parkeerbelastingen’. Hierbij worden het uurtarief plus de kosten in rekening gebracht.

Gang van zaken

Meer weten

Heeft u een vraag. Vul het formulier Informatievraag gemeentelijke belastingen in wanneer het u schikt.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken. Zet in uw bezwaar het aanslagnummer en leg uit waarom u het er niet mee eens bent. Stuur uw bezwaar binnen 6 weken na de dagtekening van het aanslagbiljet naar de gemeente.

Achtergrond

Een naheffingsaanslag parkeerbelasting wordt veelal achtergelaten op het voertuig achter de ruitenwisser. In alle gevallen wordt later een duplicaat naheffingsaanslag parkeerbelasting aan de kentekenhouder verzonden. Het duplicaat wordt verzonden door bureau Cannock Chase.