Onderscheiding aanvragen

Koninklijke onderscheiding (lintje)

Iemand die iets heel bijzonders heeft gedaan voor de samenleving, kan in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding, ook wel een 'lintje' genoemd. De aanvraag dient u in bij de gemeente waar de kandidaat woont.

Informatie en contact

Wilt u een inwoner van de gemeente Doesburg voordragen voor een lintje, dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met de kabinetsmedewerker, telefoonnummer: (0313) 48 14 40 of u verzendt een e-mail. De kabinetsmedewerker kan u meer informatie verstrekken over de procedure van de aanvraag en mogelijk al aangeven of uw voordracht kans van slagen heeft.

Verder leest u op: www.lintjes.nl alles over de Nederlandse onderscheidingen.

Aanvragen

U dient een aanvraag in met het formulier Koninklijke Onderscheiding.

Verzoek om iemand voor te dragen voor een lintje

Indieningstermijn en uitreiking

De burgemeester reikt in principe alle Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens de Lintjesregen. Dit is de laatste werkdag voor Koningsdag (27 april, valt 27 april op een zondag dan is Koningsdag op zaterdag 26 april).

  • Indientermijn: uiterlijk 1 juni van het voorliggende jaar.
  • In speciale gevallen reikt de burgemeester een onderscheiding uit bij een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een afscheid of jubileum. De indientermijn: tenminste 6 maanden voor de uitreikingsdatum.

Jubileum

Bent u (of een familielid) binnenkort 60, 65 of 70 jaar getrouwd? Of wordt iemand in uw omgeving binnenkort 100 jaar? Dan komt de (loco)burgemeester u persoonlijk feliciteren.

U hoeft hiervoor niets te doen. De kabinetsmedewerker neemt ongeveer 3 weken voor het jubileum contact met u op om te vragen wat de wensen zijn.

Documenten