Kinderen van gedupeerde ouders uit de toeslagenaffaire, zijn zelf ook gedupeerd. Voor die kinderen is er de kindregeling. De regeling bestaat uit hulp en ondersteuning vanuit de gemeente en een geldbedrag vanuit de landelijke overheid.

Jongeren kijken over balkon naar stad, zonlicht

Voor wie is de kindregeling?

De kindregeling is er voor kinderen van vastgesteld gedupeerde ouders met een leeftijd van 16 tot 38 jaar. Naast de eigen kinderen van de gedupeerde aanvrager, kunnen ook andere kinderen uit het gezin gebruikmaken van de kindregeling. Bijvoorbeeld kinderen van de toeslagpartner of een pleegkind.

Waar bestaat de ondersteuning uit?

De kindregeling biedt de kinderen hulp, zodat ook zij kunnen werken aan hun herstel. De kinderen krijgen een brief met informatie over de kindregeling van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). Het geldbedrag wordt door UHT uitbetaald.

Bericht over de kindregeling

De kinderen die recht hebben op de kindregeling zijn bekend bij UHT. Daarom hoeven zij zich niet te melden voor het geldbedrag. Zij ontvangen hierover automatisch bericht van UHT. De uitzonderingen hierop zijn te lezen op de website van UHT, herstel.toeslagen.nl.

Ben je 16 jaar of ouder en heb je recht op ondersteuning van de gemeente?

De UHT verstrekt geen gegevens aan de gemeente. Daardoor weten wij niet wie voor hulp van de gemeente in aanmerking komt. Meld je daarom zelf aan. De medewerkers van de gemeente gaan graag met je in gesprek, om te kijken wat zij kunnen betekenen.

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden voor ondersteuning kan via telefoonnummer: (0313) 48 13 85 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Liever mailen? Dat kan naar: vraagbaak@doesburg.nl.