Sporten heeft een positief effect op mensen. Zo is bewezen dat regelmatig bewegen zorgt voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten, een sterk sociaal netwerk én groeiend zelfvertrouwen. Supergezond dus! 

Een hand houdt een basketbal vast en een andere hand verfkwastjes

Te weinig geld?

Het Volwassenenfonds Sport (VF) vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sporten en creatief bezig zijn. Helaas is deelnemen voor mensen met weinig inkomen niet vanzelfsprekend. Maar liefst 1.000.000 mensen in Nederland leeft rond het bestaansminimum en kan dit niet betalen.   

Is er geen geld voor sport? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materialen voor jouw activiteit.   

Meedoen

Voetbal, hockey, volleybal of padel zijn voorbeelden van activiteiten waaraan je mee kunt doen met support vanuit het fonds. Klinkt goed? Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van de gemeente Doesburg.   

Hoe werkt het?

 • Stap 1 - Ga op zoek naar een intermediair van het Volwassenenfonds. Die vind je via de zoekfunctie op www.volwassenenfonds.nl(externe link). Ook kunt u contact op met de Vraagbaak of uw contactpersoon bij de gemeente;
 • Stap 2 - Maak een afspraak met de intermediair, ontdek of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds en zo ja: bespreek aan welke activiteit je graag wilt meedoen;
 • Stap 3 - De intermediair doet vervolgens een aanvraag bij het Volwassenenfonds;
 • Stap 4 - Na ongeveer drie weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd;
 • Stap 5 – Yes? Meld je nu aan bij de sportclub, buurthuis of andere locatie waar de sportactiviteit plaatsvindt;
 • Stap 6 - Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de sportclub of andere aanbieder.   

Lees de Spelregels Volwassenenfonds Doesburg(externe link) voor meer informatie.  

Tip!

Print de Deelnemerskaart,(externe link) vul hem in en neem hem mee naar je afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag extra snel gedaan worden.

Vragen?

Op de website: www.volwassenenfonds.nl(externe link) vind je meer informatie. In de gemeente Doesburg kun je contact opnemen met Ward Terpstra via: ward@doesburgbeweegt.nl of telefoonnummer: 06 37 283 518.  

Aanmelden als intermediair

Ben jij professioneel betrokken bij mensen die leven rond het bestaansminimum? Meld je dan aan als intermediair (vrijwillige rol). Lees onderstaand verder!

Ben je betrokken, sociaal én heb je een hart van goud? Dan zoeken we jou!

Vanaf heden is de gemeente Doesburg aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport. Om die reden zijn we op zoek naar enthousiaste intermediairs die sport voor iedereen toegankelijk maken. Ben jij of ken jij iemand die dagelijks in aanraking komt met volwassenen (18+) die leven rond het bestaansminimum? Lees snel verder!

Wat is het Volwassenenfonds Sport?

Het Volwassenenfonds maakt sport mogelijk voor mensen die leven rond het bestaansminimum.
Het Volwassenenfonds (VF) vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sportief bezig zijn. Het is leuk, gezond én goed voor de sociale samenhang en contacten. Helaas is deelnemen aan sportactiviteiten voor mensen met weinig inkomen niet vanzelfsprekend. Maar liefst 1.000.000 mensen in Nederland leeft rond het bestaansminimum en missen dit onderdeel in hun leven. Het Volwassenenfonds Sport helpt.

Hoe werkt het?

 • Stap 1 – Als intermediair signaleer je volwassenen (18+) die mogelijk in aanraking komen voor support vanuit het fonds. Maar ook de volwassene zelf kan, via de website: www.volwassenenfonds.nl(externe link) op zoek naar een intermediair van het VF;
 • Stap 2 – De volwassene maakt een afspraak met de intermediair en bespreekt aan welke activiteit hij/zij graag mee wil doen;
 • Stap 3 - De intermediair doet een aanvraag bij het Volwassenenfonds;
 • Stap 4 – Aanvraag goedgekeurd? Dan betaalt het VF de contributie direct aan de sportclub of andere aanbieder. De volwassene kan nu aan de slag met sport.

Gezocht: Intermediairs Volwassenenfonds Sport & Cultuur (vrijwillige rol)

Intermediairs zijn onmisbaar binnen het Volwassenenfonds. Zij dienen eenvoudig online een aanvraag in voor de contributie/het lesgeld en eventuele materialen voor volwassene die leeft rond het bestaansminimum.

Ben (of ken) jij deze verbindende schakel binnen jouw organisatie?

 • Je bent sociaal en gemotiveerd om te helpen;
 • Je bent professioneel betrokken bij volwassenen;
 • Je bent op de hoogte van de (financiële) thuissituatie.

Ja? Ga naar: www.volwassenenfonds.nl(externe link) en meld je vandaag nog aan als intermediair!
 

Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet, Ward Terpstra
Coördinator Volwassenfonds Doesburg