Samenvatting

U kunt de gemeentelijke belastingen betalen via een automatische incasso. Dit heet een machtiging. U geeft de gemeente dan toestemming om de belasting in termijnen van uw rekening af te schrijven.

Met gebruik van DigiD kunt u met onderstaand formulier een automatische incasso aanvragen of intrekken.

Automatische incasso

Achtergrond

Als er een incasso wordt afgegeven nadat de aanslag is opgelegd dan zal de aanslag worden ingehouden in de resterende maanden van het belastingjaar.

De aanslag wordt ieder jaar opgelegd in februari. In 10 gelijke maandelijkse termijnen tot en met december wordt het bedrag dan afgeschreven. Wanneer een incasso wordt afgegeven in mei dan wordt in 7 gelijke maandelijkse termijnen tot en met december het bedrag afgeschreven.

Gang van zaken

Twee manier om te betalen.

Automatische incasso

Heeft u een machtiging voor incasso afgegeven dan wordt het belastingbedrag in tien gelijke termijnen automatisch van uw rekening afgeschreven.

Geen automatische incasso

Heeft u geen machtiging voor incasso afgegeven dan moet u de aanslag binnen twee maanden betalen. U moet er zelf voor zorgen dat het bedrag op tijd bij de gemeente is ontvangen. Bij de betaling kunt u gebruik maken van de QR-code of i-DEAL link op de aanslag.