Heeft u een rijksmonument?

Als eigenaar van een rijksmonument kunt u voor de kosten van onderhoud aan uw pand gebruik maken van een subsidieregeling. Belangrijk is dat het hierbij niet om verbetering of reconstructie gaat. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Heeft u een gemeentelijk monument?

Als eigenaar van een gemeentelijk monument kunt u geen gebruik maken van een subsidieregeling voor de kosten van onderhoud aan uw pand. De gemeente biedt wel een aantal andere mogelijkheden aan. Informatie hierover vindt u in de Informatiebrochure Gemeentelijke Monumenten.

Onder meer kunnen jaarlijks een aantal eigenaren van een gemeentelijk monument op kosten van de gemeente Doesburg een quickscan door de monumentenwacht laten uitvoeren. Om een verzoek in te dienen kunt u het formulier Quickscan monumentenwacht invullen. Ook kunt u onder bepaalde condities gebruik maken van een lening tegen een zeer lage rente. Deze lening is ondergebracht bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en heet de Toekomstbestendig Wonen Lening.

Quickscan monumentenwacht

Voor mogelijkheden voor subsidie- en financiering van duurzame oplossingen van uw monument:

Heeft u gevonden wat u zocht?