Doesburg Leeft! Onze inwoners maken onze prachtige stad. Zij zijn actief in de wijken en houden de stad levendig. Ze dragen bij aan de leefbaarheid en zien de stad door de ogen van een Doesburger. Daar willen we meer mensen van laten meegenieten.

Centrum van Doesburg

Wordt u de nieuwe Stadsfotograaf van Doesburg?

Op initiatief van de gemeenteraad zoeken we voor 2024 een nieuwe Stadsfotograaf die juist dat doet. Het vastleggen van het alledaagse leven in onze prachtige stad. De Stadsfotograaf is een vrijwillige, eervolle functie. U legt aan de hand van thema’s, ontwikkelingen en hoogtepunten Doesburg op beeld vast. Daarbij gaat het nadrukkelijk om de interactie tussen de inwoners met de stad. Het werk van de Stadsfotograaf wordt gepubliceerd op sociale media en wordt door de gemeente gedeeld op verschillende kanalen. Aan het eind van de benoemingsperiode krijg je een budget om je werk tentoon te stellen tijdens een creatieve expositie.

Hebt u interesse?

Hebt u passie voor fotografie en wilt u de stad Doesburg vastleggen in sprekende foto's? Stuur vóór 20 januari 2024 een korte motivatie met een zelfgemaakte foto naar: communicatie@doesburg.nl. De jury bestaande uit burgemeester Loes v.d. Meijs– v.d. Laar, raadslid Wim Robbertsen, en fotografen Cees Duindam en Robbin van Turnhout maken een keuze uit de inzendingen.

Voor meer informatie en foto's van Lindy Balduk, de stadsfotograaf 2023, kunt u kijken op Facebook(externe link) of op www.instagram.nl/stadsfotograafdoesburg(externe link).