Starterswoningen

Aan de Grote Biesem komen vier starterswoningen.

Ontwikkelaar Hestia HSB Vastgoed BV gaat vier starterswoningen aan de Grote Biesem in Beinum West bouwen. De woningen hebben een beperkt vloeroppervlak en zijn daardoor uitermate geschikt voor alleenstaanden en stellen. Naar verwachting liggen de prijzen voor deze woningen op of net onder € 250.000 vrij op naam. 

De woningen komen op de grondstrook naast de kleinschalige woonzorgvoorziening aan de Grote Biesem 1. Tussen de nieuwbouw en de provinciale weg wordt groen aangeplant.

De woningen

De woningen worden in de fabriek vervaardigd en op de bouwplaats in elkaar gezet. Hiermee voldoen ze aan het principe circulair bouwen. De woningen hebben een beperkt woonoppervlak met één slaapkamer. Bekijk de situering van de woningenlink naar pdf bestand en bekijk de impressiebeeldenlink naar pdf bestand.

De woningen zijn energieneutraal en worden voorzien van een Pv installatie. Over een geheel jaar gemeten zal de energiemeter ‘op nul’ staan. Voor verwarming wordt gebruik gemaakt van een airco, waarmee in de zomer de woning ook kan worden gekoeld.

Het bouwkavel

Het bouwkavel is 600 m2 groot. Naast woningen komt ook parkeergelegenheid op eigen terrein. Het buitenterrein inclusief de parkeerplaatsen komen in gezamenlijk eigendom en beheer van de eigenaren.

Start verkoop woningen

De woningen worden aangeboden via Hoog&Kamp Makelaars te Doesburg.

Verwachte oplevering woningen

De ontwikkelaar streeft er naar om, afhankelijk van de verkoop, de woningen en buitenterrein medio 2024 op te leveren.