Met een beschrijving van bijna 100 activiteiten in Doesburg voor ouderen is de nieuwe Ontmoetingsgids weer goed gevuld. Allemaal activiteiten om de deur voor uit te gaan, anderen te ontmoeten en gezelligheid te vinden. 

Senior mannen en vrouwen, lachend, spelen kaartspel aan een tafel

Een gedrukte versie van de gids is gratis af te halen bij de gemeentelijke balie van de gemeente, Bibliotheek en Buurtacademie in het Stadskantoor aan de Leigraafseweg, de VVV aan de Kloosterstraat (naast het Arsenaal), het winkeltje in de Martinikerk en de inloop van Caleidoz op de Beumerskamp. Ook bij Sonja’s Brood en Banket in de Ooipoortstraat en Bertram & Brood aan de Meipoortstraat kan de gids worden afgehaald. Of stuur een mailtje naar: doesburgerinitiatief@ziggo.nl. De digitale versie wordt dan gratis toegestuurd.

De Ontmoetingsgids wordt samengesteld door Stichting Doesburgerinitiatief en komt één keer per jaar uit. In de Ontmoetingsgids 2024 staan veel wijzigingen ten opzichte van vorige versies, o.a. omdat het Leger des Heils aan de Zandbergstraat en Komdersuut in Angerlo hun activiteiten hebben beëindigd en ook de deuren van hun gebouwen voor activiteiten van andere organisaties hebben gesloten. Ook zijn de Bibliotheek en de Buurtacademie verhuisd naar het Stadskantoor in Beinum. Gelukkig hebben de meeste organisaties intussen een nieuw onderkomen gevonden voor hun activiteiten.

En er zijn ook weer nieuwe activiteiten bij gekomen, zoals van de Huiskamer van de Stad in Jongerencentrum 0313, kaarten in speeltuin Kindervreugd en zwemmen voor mensen met kanker in zwembad Den Helder.

“Te veel mensen blijven te vaak alleen thuis zitten”, zegt voorzitter Tanja Kruk, “maar dan spreek je ook niemand en samen is toch gezelliger. Daarom: haal de nieuwe Ontmoetingsgids op, zoek iets leuks uit in de gids en stap erop af. Tientallen organisaties en honderden vrijwilligers staan voor u klaar. En misschien nog leuker: zelf als vrijwilliger meehelpen een activiteit te organiseren”.