Verlenging maatregelen binnenstad ‘Goed thuis in Doesburg’. De gemeente Doesburg heeft sinds juni van dit jaar een deel van de binnenstad tijdelijk afgesloten voor voertuigen. De reden hiervan was om op deze manier de ‘1,5 meter samenleving’ beter te kunnen realiseren. De afsluiting zou eind deze maand worden opgeheven, maar omwille van de volksgezondheid ziet het college van b&w zich genoodzaakt deze afsluiting te verlengen tot maximaal 30 november.

 

Wij zijn wel klaar met het virus maar het virus nog niet met ons…

Doesburg heeft een kleine compacte binnenstad. Het is er druk en ook in oktober worden er nog veel bezoekers verwacht. Ondanks de opleving in het aantal besmettingen, is het op straat merkbaar dat het naleven van de regels wat verslapt. Dit zijn voor de gemeente Doesburg redenen om de afsluiting van de binnenstad voor voertuigen te verlengen. Zolang de landelijke maatregelen gelden, hanteert Doesburg daarom de afsluiting in de binnenstad in het belang van de veiligheid voor haar inwoners en bezoekers. Alleen op deze manier kan men in Doesburg de 1,5 meter blijven garanderen en voelt men zich ook in deze tijd van Corona ‘Goed Thuis in Doesburg’.

Voortschrijdend inzicht

Eind mei is besloten de binnenstad tot 30 september afgesloten te houden. Dit wordt nu door voortschrijdend inzicht (nieuwe piek aan besmettingen ook in Gelderland) verlengd tot maximaal 30 november 2020. In de week van 26 oktober, direct na de herfstvakantie, wordt opnieuw bekeken of de afsluiting nog steeds noodzakelijk is. Mocht de drukte afnemen kan op dat moment besloten worden de maatregelen op te heffen.

Bevoorrading en autobezoek

Voor autobezoek aan woningen en winkels en de bevoorrading van de winkels en horeca is de binnenstad op werkdagen van 7:00 tot 11:00 uur nog toegankelijk. Sinds 1 juli mag alle verkeer na 17:00 uur in de straten. Tussen 11:00 uur en 17:00 uur is het een voetgangersgebied.