Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf nu terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen en geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening gedurende de zes maanden na aanvraag. De verlaging van de energierekening verloopt via uw eigen energieleverancier. Huishoudens kunnen tot 31 maart 2024 steun van het Noodfonds aanvragen via: www.noodfondsenergie.nl(externe link).

Tijdelijk noodfonds energie helpt om energieschulden te voorkomen. Doe de situatiecheck.

Voor wie is het Noodfonds Energie?

Huishoudens met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimumloon kunnen steun ontvangen. Zij kunnen een check doen op: www.noodfondsenergie.nl/situatiecheck(externe link) om te kijken of ze in aanmerking komen voor steun uit het Noodfonds.

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3200,- voor alleenstaanden en € 4480,- voor samenwonend. Het bruto-inkomen is inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • De energierekening is hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen.
  • Het Noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven de 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

U doet aanvraag via de computer of telefoon. Het duurt een half uur. Hebt u nog vragen over het Noodfonds? Kijk dan op: www.noodfonds.nl(externe link) of bel: (085) 08 81 111.