Zaterdag 30 november vond voor de 10e keer de Veteranendag Doesburg plaats.

Vele Doesburgseveteranen van alle militaire missies, of het nu Nederlands-Indië betreft of Afghanistan, voormalig of actief dienend, waren aanwezig bij dit lustrum.

Deze Veteranendag stond in het teken van “75 jaar vrijheid”. Er ontstond een interactief gesprek tussen veteranen belicht vanuit hun ervaringen tijdens missies. Veteranen hebben vrijwel altijd te maken gehad met vrijheid, hebben beperkingen in vrijheid zelf ondervonden of hebben die beperkingen in vrijheid moeten opleggen. Richard Rhemrev en Gerard Houterman, beiden meervoudig veteraan, faciliteerden de discussie.

Ter gelegenheid van het lustrum ontvingen alle aanwezige veteranen uit handen van burgemeester Loes van der Meijs – van de Laar het boek Vrij! 75 jaar bevrijding van Nederland. De middag werd net als voorgaande jaren afgesloten met een “blauwe hap” dat door het restaurant “China” en gemeente Doesburg werd aangeboden.

Extra dankjewel aan organisatoren

Burgemeester Loes van der Meijs – van de Laar zette organisatoren Richard Rhemrev en Gerard Houterman in het zonnetje voor hun jarenlange inzet voor de Doesburgse Veteranendag. Richard is naast een belangrijke drager voor deze dag, ook een luisterend oor voor de Doesburgseveteranen.