In januari 2024 is de Isolatie Subsidie Achterhoek: ‘Klussen zonder Kosten!’ gestart. Met behulp van deze subsidie kunt u tot € 750,00 ontvangen voor klusmaterialen om uw huis te isoleren.

Man, gehurkt, brengt isolerend glaswol aan op gipsen zijwand

Deze nieuwe subsidie biedt klussers de kans om zelf hun huis te gaan isoleren. Het isoleren van uw woning zorgt namelijk niet alleen voor meer wooncomfort, maar verlaagt ook nog eens uw energierekening. U koopt als bewoner van de gemeente Doesburg materialen om bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie of muurisolatie aan te brengen. De kosten voor deze materialen kunt u vervolgens terugbetaald krijgen.

Kosten terugvragen

De kosten kunnen teruggevraagd worden via het bewonersportaal van Energieloket Achterhoek. Dit is een online portaal waarin u uw bonnetjes voor de klusmaterialen uploadt. Het Energieloket zal vervolgens uw aanvraag beoordelen. Is uw aanvraag goedgekeurd? Fijn! Dan vraagt het Energieloket aan de gemeente Doesburg om u zo snel mogelijk terug te betalen. 

Voorwaarden

Zoals aan iedere subsidie, zitten er ook aan deze subsidievoorwaarden verbonden. Zo moet de WOZ-waarde van uw woning lager zijn dan € 429.300,00 en moet u eigenaar en bewoner zijn van de woning die geïsoleerd wordt.

Meer informatie of aanmelden voor de subsidie? Ga naar: www.energieloketachterhoek.nl/isa(externe link). Wilt u liever persoonlijk contact? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur naar: (0314) 82 03 60.