Zoals u wellicht heeft meegekregen zijn er door de vakbonden stakingen aangekondigd in het zorg- en leerlingenvervoer. Welke dag en tijd is nog niet bekend. Wij snappen dat dit voor veel onduidelijkheid zorgt bij u en ook bij de kinderen. Om u alvast voor te bereiden op de mogelijke gevolgen voor het vervoer, hierbij de afspraken die zijn gemaakt met de vervoerders en ons callcenter:

Routevervoer

Maakt u of uw kind gebruik van het routevervoer (leerlingenvervoer, vervoer naar WMO-dagbesteding of naar Jeugdwetinstellingen) en staakt uw chauffeur, dan zal er die dag geen vervoer zijn. U wordt door de vervoerder of door de chauffeur hierover geïnformeerd. Houdt er rekening mee dat dit ook op het laatste moment kan zijn of enkel via het portaal. Houdt daarom op de ochtend van de staking het portaal goed in de gaten om te kijken of de chauffeur onderweg is. Personeel dat gaat staken heeft namelijk niet de verplichting dit te melden bij hun werkgever. Mocht u zelf al een oplossing hebben voor de dag van staking, dan vragen wij u het vervoer zo snel mogelijk af te melden bij de vervoerder.

Vraagafhankelijk vervoer

Heeft u een WMO-pas en bent u van plan om een rit te boeken, houdt er dan rekening mee dat uw rit eventueel niet gereden kan worden op de dag van staking. Het kan zijn dat als u al een rit heeft geboekt, deze geannuleerd moet worden. We zullen u dan zo snel als mogelijk hierover informeren. Mocht u zelf een oplossing hebben voor de dag van staking, meldt dan zo snel mogelijk uw rit af via het callcenter.

Zodra er meer bekend is over de dag zal dit via: www.avan-vervoer.nl(externe link) worden gecommuniceerd. Wij vragen u dan ook de site in de gaten te houden voor het laatste nieuws.