Stadskantoor is per 1 juli een rookvrije zone

Per 1 juli is het Stadskantoor een volledig rookvrije omgeving. Het nieuwe rookvrij-beleid geldt ook voor e-sigaretten en andere varianten. Het rookvrije terrein zorgt voor een gezonde, rookvrije werkplek waar alle Stadskantoor gebruikers en bezoekers, waaronder de rookvrije generatie schoolkinderen, van profiteren. 

afbeelding roovrije generatie

Het volledige terrein van het Stadskantoor is rookvrij. Dit betekent dat er niet gerookt mag worden op de parkeerplaats en bij de ingang van het gebouw. Er was al een rookverbod voor binnen.

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF en het Longfonds. Zij willen rookvrij opgroeien dat vanzelfsprekend maken. Zij werken samen vanuit de stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, waarbij ze zich inzetten om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Niemand wil dat kinderen gaan roken. Daarom moet ieder kind dat geboren wordt, de kans krijgen om rookvrij op te groeien. In een rookvrije omgeving, zonder verleidingen, met goede voorbeelden om zich heen. Dat gebeurt al. Sterker nog, je kan er niet meer omheen. Samen bereiken we het doel: een Rookvrije Generatie. Kijk voor meer informatie op de website van Rookvrije Generatie.