De gemeente Doesburg heeft een stadsfotograaf  en een stadsdichter.

De stadsdichter en stadsfotograaf zijn betrokken bij de samenleving van Doesburg en brengen door middel van poëzie en fotografie in beeld wat er speelt en leeft in de stad. Het werk wordt via diverse media getoond en samen zullen zij de werken eenmalig exposeren.

 

Stadsdichter Rob Hammink

Stadsdichter Rob Hammink

De Achterhoeker Rob Hammink studeerde, na het behalen van zijn vliegbrevetten, fotografie en journalistiek aan de Hoge School te Utrecht. Als buitenland-correspondent werkte hij 27 jaar in moeilijke gebieden zoals Kashmir, Irak, de diepste binnenlanden van Suriname, de Democratische Republiek Congo en vele andere Afrikaanse naties. Altijd nieuwsgierig naar dat bijzondere verhaal. Tijdens zijn werk stond hij vaak oog in oog met levensbedreigende situaties. Het werd tijd voor een rustiger, overzichtelijker bestaan. Zo werd hij acteur in Indonesië. ,,Als Stadsdichter zie ik het als een enorme uitdaging om bijzondere momenten en kleurrijke Doesburgers vast te leggen. Ok, niet meer in reportages, maar wel in compacte poëzie."

Werk van de Stadsdichter

Contact: Website hamminkway.com

 

Stadsfotograaf Lysanne Buunk

Stadsfotograaf Lysanne Buunk

Lysanne Buunk kwam na aantal omzwervingen terug naar de Hanzestad Doesburg. Zij besloot samen met haar man hun droomhuis te realiseren op een braakliggend stuk grond buiten de stadswallen. Mooi gelegen aan de IJssel en een goede uitvalbasis voor reizen naar andere delen van het land. Inmiddels woont zij met haar gezin alweer een aantal jaren in deze prachtige Hanzestad.
Lysanne “Als de eerste stadsfotograaf van Doesburg voel ik mij zeer vereerd om de stad in beeld te brengen op een manier die niet vanzelfsprekend is. Doesburg laat zich makkelijk fotograferen door te pronken met haar mooie middeleeuwse gevels. Maar er is meer te ontdekken. Zodra de duisternis over de stad valt, het alledaagse leven in de wijken en het vertier in de weekenden.”
Lysanne heeft al veel beeldmateriaal van de stad. Tijdens HANSEartWORKS, onderdeel van de internationale Hanzedagen, liet zij de stad Doesburg in beeld zien. Het komend jaar gaat Lysanne een fotografisch ontdekkingstocht maken door de stad om andere elementen te belichten dan wat al bekend is.

Werk van de stadsfotograaf

Contact: Website artcrafx.com