Net voor de start van de vernieuwing van de Zomerweg – Eekstraat – Nieuwe Eekstraat is bekend geworden dat deze op een nog duurzamere wijze aangepakt kan worden. Dat hebben aannemer Hoornstra Infrabouw, GWW Ingenieurs en de gemeente Doesburg vandaag besloten.

Er wordt gekozen voor een andere wijze van opbouw van de nieuwe weg. Waarbij het aanwezige teer uit de keten wordt gehaald. Het overige asfalt wordt hergebruikt. Zo wordt de nieuwe weg straks 100% circulair. De technische levensduur van de weg wordt verhoogd naar 50 jaar en de kosten blijven gelijk.

Sneller en beter

Prachtig nieuws volgens wethouder Birgit van Veldhuizen: "Ik ben blij met de constructieve manier van meedenken van onze partners. Aandacht voor duurzaamheid is zo wenselijk. Zo kunnen we er straks gewoon weer 50 jaar tegenaan. Maar er is nog een enorm voordeel van deze andere constructie: We verwachten dat de werkzaamheden eerder dan gepland te kunnen afronden."

Verlichting voor aanwonenden en ondernemers

Behalve een duurzame oplossing kan de reconstructie, onder voorbehoud van de doorgang van werkzaamheden in deze onvoorspelbare tijd, eerder worden afgerond. Goed nieuws voor ondernemers en aanwonenden!