Neem deel aan HANSEartWORKS 2020 in Brilon

Van 4 tot en met 7 juni 2020 vinden de 40e Internationale Hanzedagen plaats in Brilon. Voor de veertiende keer vindt tijdens deze Hanzedagen HANSEartWORKS plaats. Het thema van HANSEartWORKS is “People - Locations - Dreams”. In een film of in foto’s worden kunstenaars gevraagd om mensen, locaties en dromen weer te geven van hun Hanzestad. Meer informatie is te vinden op de website Städtebund Die Hanse of in de bijgevoegde oproepen.

Planning:

29 november 2019: deadline indiening bij gemeente Doesburg

10 december 2019: selectie door gemeente Doesburg

15 december 2019: deadline indiening van geselecteerde kunstenaar bij Hanzestad Brilon

31 januari 2020: aankondiging geselecteerde kunstenaars door Brilon

5 juni 2020: opening HANSEartWORKS in Brilon

Belangstelling

Belangstellende kunstenaars kunnen voor 29 november 2019 de gevraagde documenten: aanmeldingsformulier, film of foto’s, uitgewerkt idee/concept en professioneel CV indienen via een uploadlink bij Judith van Baast via judith.van.baast@doesburg.nl.

Een presentatie van de kunstenaars voor een delegatie uit het college van Burgemeester en wethouders en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad vindt plaats op 10 december 2019. Afhankelijk van de keuze die door de gemeente wordt gemaakt zal er een werk worden voorgedragen. De door Brilon geselecteerde kunstenaar ontvangt een totaal vergoeding van € 500,- voor de genoemde reis- en verblijfkosten en het honorarium. De kunstenaars verplichten zich de expositie zelf bij te wonen om ook direct contact te kunnen hebben met de bezoekers. Voor een lunch tijdens deze dagen wordt gezorgd.