Oproep aan alle Doesburgse kunstenaars voor deelname aan HANSEartWORKS 2021 in Riga.

Van 19 t/m 21 augustus 2021 vinden de 41e Internationale Hanzedagen plaats in Riga. Voor de vijftiende keer vindt tijdens deze Hanzedagen HANSEartWORKS plaats. Het thema van HANSEartWORKS is “Hanseatic New Gold”. Kunstenaars wordt gevraagd om, in een zelf gekozen techniek, op oprolbare stof of een ander soort textiel uit te beelden wat vandaag de dag het meest waardevolle is dat we elkaar wereldwijd kunnen bieden in plaats van goud. Meer informatie is te vinden op www.hanse.org of in de bijgevoegde oproepen.

Planning:

28 november 2020, deadline indiening bij gemeente Doesburg
9 december 2020, selectie door gemeente Doesburg
15 december 2020, deadline indiening van geselecteerde kunstenaar bij Riga
1 februari 2021, aankondiging geselecteerde kunstenaars door Riga
20 augustus 2021, opening HANSEartWORKS in Riga

Belangstellende kunstenaars kunnen voor 28 november 2020 de gevraagde documenten: aanmeldingsformulier, omschrijving van het idee van het kunstwerk, 1-4 foto’s van het volledige werk of het ontwerp van het idee/werk, een professioneel CV, een foto van de kunstenaar of groep kunstenaars en eventuele overige gerelateerde informatie indienen via een uploadlink bij Mariëlla Schreijenberg via mariella.schreijenberg@doesburg.nl.

Een presentatie door de kunstenaars voor een delegatie uit het college van Burgemeester en wethouders en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad vindt plaats op 9 december 2020. Afhankelijk van de keuze die door de gemeente wordt gemaakt zal er een werk worden voorgedragen. De door Riga geselecteerde kunstenaar ontvangt een totaal vergoeding van € 800,- voor de genoemde reis- en verblijfkosten en het honorarium. De geselecteerde kunstenaar verplicht zich de expositie zelf bij te wonen om ook direct contact te kunnen hebben met de bezoekers. Voor een lunch tijdens deze dagen wordt gezorgd.