Met ingang van 1 november is het mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW.

U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen na het maken van een afspraak ophalen op het stadhuis (centrum). 
Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, een omwisseling doet van een buitenlands rijbewijs of zijn rijbewijs kwijt is moet hiervoor nog wel naar het stadhuis (centrum). U maakt hiervoor eerst een afspraak.

Erkende fotograaf 

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een RDW erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de RDW-locatiewijzer(externe link).

De kosten voor de fotograaf zijn niet inbegrepen in de kosten voor het rijbewijs.

Hoe werkt het? 

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via de website van de RDW(externe link). Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het stadhuis (centrum). U maakt hiervoor eerst een afspraak.

Let op: Als u een gezondheidsverklaring moet invullen kunt u pas een online aanvraag doen nadat u goedkeuring van het CBR heeft ontvangen.