In opdracht van de gemeente Doesburg voert onderzoeksbureau Mobycon een onderzoek uit naar de mogelijkheden voor het optimaliseren van het parkeren buiten de singels.

foto parkeren

De gemeente Doesburg wil bezoekers aan de historische binnenstad graag zoveel mogelijk buiten de singels laten parkeren. Er wordt ingezet op kwaliteitstoerisme en toegankelijke natuurrecreatie met hierin een balans tussen wonen, werken en recreëren. Parkeren speelt hierbij een belangrijke rol en is voor verbetering vatbaar.

Onderzoek

In opdracht van de gemeente Doesburg voert onderzoeksbureau Mobycon een onderzoek uit naar de mogelijkheden voor het optimaliseren van het parkeren buiten de singels. Daarvoor wordt nu de capaciteit en bezettingsgraad van de bestaande parkeerplaatsen geïnventariseerd. Het onderzoek vindt plaats vanaf 24 augustus 2023.

Kentekens

Tijdens het onderzoek worden kentekens van voertuigen genoteerd om te bepalen hoelang voertuigen gemiddeld geparkeerd staan. Een onderdeel van dit onderzoek is het analyseren van de herkomst van de geregistreerde voertuigen. Hiervoor worden uitsluitend postcodes opgevraagd bij het RDW. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en worden na afloop van het onderzoek vernietigd.