Noodverordening 18 november

Vanaf 18 november 00.00 uur is een nieuwe noodverordening van kracht.

Voorzitter Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden Ahmed Marcouch over de maatregelen: "Wij gaan deze weken terug naar de gedeeltelijke lockdown. Dat is een versoepeling, want ons gedrag volgens de anderhalve meter werkt, ook bij ons in Gelderland-Midden. Alleen vrijwel nergens nog goed genoeg. Ook in deze regio heeft de zorg de handen nog vol aan corona, onder meer in ziekenhuis Rijnstate en in onze verzorgingshuizen en verpleeghuizen.

Als liefhebbers van sport, dieren, films en cultuur kunnen wij volgens de regels nu gelukkig weer op stap met de kinderen; laten wij dat ook echt doen, het is mentaal en fysiek goed voor ons. Maar horeca en feesten kan helaas nog niet; jammer genoeg ook geen grootse pakjesavond met meer dan drie volwassenen, wel met alle kinderen tot 13 jaar.

Wij kijken allemaal uit naar de feestdagen, ik hoop dat wij hier creatieve alternatieven voor bedenken die veilig zijn en waarbij wij omkijken naar elkaar in deze tijd waarin de eenzaamheid vaak te zien is, tussen alle lichtjes door."

Link naar noodverordening: Lees hier de nieuwe noodverordening.

Deze vervangt de eerdere noodverordeningen en is gepubliceerd op de website van de VGGM. Voor meer informatie over corona en maatregelen, zie de website rijksoverheid.nl en de website rivm.nl.