Op donderdag 30 juli 2020 werd in stadhuis Doesburg de heer Eduard Ernst van Ginkel postuum onderscheiden met het Mobilisatie-oorlogskruis, het Ereteken voor Orde en Vrede en het Demobilisatie-Insigne KNIL voor zijn militaire verdiensten.

Eduard Ernst van Ginkel werd op 1 mei 1914 geboren in Blora. Hij diende als Soldaat der 1ste klasse bij het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger in Nederlands-Indië. Hij is door de Japanners krijgsgevangen genomen en heeft vele jaren in gevangenschap doorgebracht. Daarna diende hij nog tijdens de Politionele acties.

De in 1979 overleden Eduard Ernst van Ginkel had nooit eerder een onderscheiding ontvangen. Als blijk van respect en waardering voor zijn inzet onder buitengewoon moeilijke omstandigheden zijn deze militaire onderscheidingen postuum aan hem toegekend door de minister van Defensie.

De dochter van Eduard Ernst van Ginkel, Veebe van Ginkel, nam de militaire onderscheidingen en de bijbehorende certificaten in ontvangst uit handen van burgemeester Loes van der Meijs – van de Laar.