Burgemeester Loes van der Meijs reikte de Koninklijke onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau' uit aan Kees van Immerzeel bij zijn afscheid van de Doesburgse gemeenteraad. De plechtigheid vond plaats tijdens de raadsvergadering op maandag 28 maart. Van Immerzeel kreeg de onderscheiding omdat hij zich 12 jaar lang als raadslid bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Doesburgse samenleving.

Kees van Immerzeel kwam 12 jaar geleden in de gemeenteraad omdat zijn partij, GroenLinks voor het eerst één zetel kreeg. In 2018 voegden GroenLinks en PvdA Doesburg zich samen en vormden 1 politieke partij. Kees van Immerzeel werd van deze samenwerking de fractievoorzitter. Dit deed hij tot 1 december 2021. Hij droeg het voorzitterschap over maar bleef wel actief als raadslid. Op de avond van de uitreiking neemt van Immerzeel na 12 jaar afscheid van de gemeenteraad en legt officieel zijn taken als raadslid neer.

Van Immerzeel was een zeer actief en betrokken raadslid. Zo was hij voorzitter van de commissie MO en vertegenwoordigde hij zijn fractie in de commissies VROM, Financiën en BO. Van december 2011 tot december 2017 was hij lid van de ‘Rekenkamercommissie Doesburg, Duiven, Westervoort’, later de ‘Klankbordgroep rekenkamer Duiven, Doesburg, Westervoort’. Ook was hij lid van de vertrouwenscommissies en de werkgeverscommissie en is een tijd voorzitter en lid geweest van de Auditcommissie.

Doesburg dankt Kees van Immerzeel hartelijk voor al het werk dat hij voor de stad heeft verzet.