De gemeente is bezig met verhuizen naar het Stadskantoor aan de Leigraafseweg 8. Dit wordt gedaan in twee fases. Het college van B&W en de meeste ambtenaren van de gemeente Doesburg zijn vorig jaar al verhuisd.

Wij gaan verhuizen.

Vanaf april 2024 start de tweede fase en verhuizen ook de publieksbalie, maatschappelijke partijen, stads- en streekarchief en de bibliotheek.

Fase 2

De maand april staat in het teken van verhuizing. De maatschappelijke organisaties en de bibliotheek starten met verhuizen vanaf de tweede week van april. Daarna volgen het stads- en streekarchief en de publieksbalie. Deze verhuizing staat gepland voor de eerste week van mei. Gedurende de maand mei richten we het Stadskantoor verder in. Dit is een voorlopige planning. De planning kan nog veranderen. U kunt in deze overgangsperiode terecht bij de partijen, maar het kan zijn dat er nog de laatste aanpassingen worden gedaan. Het Stadskantoor wordt 24 mei officieel geopend. Verderop in het jaar volgt nog een feestelijke opening voor alle inwoners van Doesburg en geïnteresseerden.

Bereikbaarheid

Hebt u een afspraak met de publieksbalie omdat u bijvoorbeeld uw rijbewijs of paspoort moet ophalen? Dan kunt u tot eind april terecht op het Stadhuis. De verwachting is dat de publieksbalie de tweede week van mei weer bereikbaar is op het Stadskantoor. We houden u op de hoogte.

Waarom verhuist de gemeente?

Om het bestaande vastgoed van de gemeente Doesburg te kunnen blijven gebruiken en om aan de wetgeving te voldoen, moest het verduurzaamd en gerenoveerd worden. Uit onderzoek bleek dat dit de gemeente vele miljoenen zou kosten. Het Stadhuis is slecht geïsoleerd waardoor veel warmte verloren gaat. Het nieuwe Stadskantoor aan de Leigraafseweg 8 is goed geïsoleerd waardoor er veel minder gestookt wordt. Het aankopen en opknappen van een nieuw pand bleek vele malen goedkoper. Daarom besloot het college van burgemeester en wethouders in september 2022 dat de gemeente het pand aan zou kopen en gaat verhuizen. De gemeenteraad heeft de middelen beschikbaar gesteld.

Voordelen voor inwoners

Het zal voor inwoners wennen zijn dat de gemeente niet meer in het centrum van de stad Doesburg zit. Toch verwacht het college geen grote problemen. Het nieuwe Stadskantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het heeft ruime parkeervoorzieningen, inclusief enkele laadpalen en ligt tegen de woonwijk Beinum.