Gemeente Doesburg gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Gemeente Doesburg ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude. Hierdoor kan Doesburg sneller inspelen op mogelijke ondermijnende criminele activiteiten in de stad.

Twee armen in handboeien

Ondermijnende criminaliteit is een vorm van criminaliteit waarbij de onder- en bovenwereld verweven raken. Inwoners kunnen er mee te maken krijgen. Jongeren kunnen bijvoorbeeld benaderd en ingezet worden als drugskoerier, bewoners van het buitengebied kunnen worden benaderd door criminelen om hun schuren te verhuren of mensen krijgen minder zorguren dan waar ze recht op hebben.

Burgemeester Loes van der Meijs: "Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt. Daarom nemen we maatregelen om de veiligheid en leefbaarheid in een stad of een buurt te beschermen. Door de samenwerking met Meld Misdaan Anoniem krijgen we meer informatie waardoor we nog beter in staat zijn om criminaliteit op te sporen en aan te pakken. We hebben daarbij de oren en ogen van onze inwoners ook hard nodig."

Veilig melden via Meld Misdaad Anoniem Meld Misdaad Anoniem (M.) is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen, woordvoerder van M.: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten. Maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Bereikbaarheid M. is zeven dagen per week bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook via een beveiligde omgeving op de website: meldmisdaadanoniem.nl/melden(externe link).

Logo van Meld Misdaad Anoniem