Op donderdag 7 juli om 13:30 uur opent wethouder Rob Gossink de Doesburgse doortraproute. Fietst u ook mee? Meld u voor 1 juli aan via: www.actiefindoesburg.nl. Voor alle deelnemers is er een leuke goodiebag.

Doortrappen tot je 100ste 

Veilig fietsen tot je 100ste. Dat is de ambitie van programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook gemeente Doesburg heeft deze ambitie. Samen met Doesburg Beweegt worden er gedurende het jaar meerdere activiteiten georganiseerd om bewegen te stimuleren. De doortraproute, een comfortabel en leuk fietsrondjes van zo’n 20 km, is een mooie aanvulling op het aanbod. De route is door de Fietsersbond en in samenwerking met de gemeente ontwikkeld. U fietst langs water en langs groen. De routes gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels.  

Actief blijven

Het doel van de doortraproute is dat senioren zo veilig mogelijk kunnen blijven fietsen. Zowel lichamelijk als mentaal is het fijn en gezond zo lang mogelijk actief te blijven. De route is samengesteld door vrijwilligers die lokaal bekend zijn. Vervolgens hebben tientallen testfietsers de route gefietst en hun mening en aanbevelingen gedaan over de route en/of routebeschrijving. De Doortraproute is nu klaar voor gebruik.  

Zelf de route fietsen

In Gelderland zijn nu dertien Doortraproutes beschikbaar. Deze vindt u via: www.fietsersbond.nl/doortraproutes. De routes zijn hier beschikbaar als:

  1. PDF met routekaart, routebeschrijving en nadere informatie. Hierop staan ook opletpunten, bankjes en horeca aangegeven.
  2. GPS- track via de Fietsersbond Routeplanner: routeplanner.fietsersbond.nl.
  3. App: Fietsersbond Routepanner app.