Harrie Jansen ontving op 8 oktober de erepenning van de gemeente Doesburg uit handen van burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar. Hij kreeg de erepenning als blijk van waardering voor zijn buitengewone inzet en betrokkenheid als wijkagent in de gemeente Doesburg. De penning werd uitgereikt tijdens zijn afscheid van het Doesburgse politiekorps.

Harrie Jansen is eigenlijk niet weg te denken uit Doesburg. Hij was in de periode van 1996 tot 2005 wijkagent in Doesburg. In 2016 kwam hij weer terug naar de stad. Hij heeft zich in deze jaren laten zien als zeer aimabele man en werd door velen gerespecteerd. Tijdens maar ook buiten zijn diensten zette hij zich in om de inwoners van Doesburg bij te staan. Hij heeft vele uren in de stad geïnvesteerd, met een betrokkenheid waar je u tegen zegt.

Harrie is een echte netwerker. Hij kent de mensen en de verhalen achter de mensen. En hij heeft altijd tijd voor een praatje. “Het kroost van toen zijn de ouders van nu.” is een van zijn gevleugelde uitspraken. De functie van wijkagent is hem op het lijf geschreven. Bescheiden, observerend, maar als het nodig is daadkrachtig en scherp. Harrie zegt waar het op staat. Hij spreekt de Doesburger aan op zijn gedrag en is eerlijk.

De erepenning van Doesburg werd voor het eerst uitgereikt in 1953, aan dr. J.H. van Heek voor zijn inzet voor de restauratie van De Waag. De huidige penning is in 2007 ontworpen door zilversmid en stadsgenoot Marcel Blok. Op de ene kant prijkt het wapen van de gemeente Doesburg, op de andere kant staan in reliëf de vestingwerken gegraveerd.