Hij kreeg de erepenning als blijk van waardering voor zijn verdiensten voor de Doesburgse samenleving.

Frans Hofman ontving op 24 augustus, tijdens de opening van de nieuwbouw van de tennisvereniging TVD 2002 in Doesburg, de erepenning van de gemeente Doesburg.

Hij kreeg de erepenning als blijk van waardering voor zijn verdiensten voor de Doesburgse samenleving. Een van die verdiensten was zijn inzet voor de nieuwbouw van tennisvereniging TVD 2002. Zeer toepasselijk om Frans Hofman op deze plek de Doesburgse erepenning te overhandigen.

Frans Hofman zet zich al jaren in voor de Doesburgse samenleving. Vanaf 1996 was hij actief in de politiek. Eerst als raadslid en fractievoorzitter van D66. Van 2006 tot 2011 was hij wethouder van Doesburg waar hij onder andere de thema’s financiën, bedrijfsvoering, economische zaken en RO in zijn portefeuille had.

Na zijn periode als wethouder bleef hij zich inzetten voor Doesburg. Als penningmeester van “Stichting overdekt zwembad Doesburg nam hij het initiatief om met duurzame oplossingen te bezuinigen op de energielasten. Ook werd hij gevraagd om het bestuur van stichting “Sportpark Doesburg” te versterken. Hij wierp zich op als projectleider van de nieuwbouw van het sportpark en bijbehorende gebouwen. Tennisvereniging TVD 2002 zag de wijze waarop Hofman acteerde en benaderde hem om te helpen bij het verbeteren van de financiële situatie van de vereniging. Eenmaal geïnteresseerd voor TVD 2002, raakte Hofman betrokken bij de verplaatsing van het tenniscomplex waar hij ook de rol van projectleider van de bouw op zich naam. Naast zijn bestuurlijke rollen is Frans Hofman suppoost bij Museum de Roode Toren. En sinds vorig jaar is hij als fractie-assistent van D66 weer terug in de Doesburgse politiek.
Wat opvalt aan Frans Hofman is zijn tomeloze inzet en gedegen voorbereiding. Wanneer hij een project beet pakt, brengt hij deze tot een goed einde. Ook blijft hij lang na het volbrengen van het project betrokken bij verenigingen. Voor praktische zaken als bardiensten en allerhande klussen, maar ook in de rol van vertrouwenspersoon en in bestuurlijke rollen. Ondanks alle lof die hij krijgt, blijft Frans Hofman bescheiden.

De erepenning van Doesburg werd voor het eerst uitgereikt in 1953, aan dr. J.H. van Heek voor zijn inzet voor de restauratie van De Waag. De huidige penning is in 2007 ontworpen door zilversmid en stadsgenoot Marcel Blok. Op de ene kant prijkt het wapen van de gemeente Doesburg, op de andere kant staan in reliëf de vestingwerken gegraveerd.