Op 6 november 2022 ontvingen de heer J.T.B. Beemsterboer en mevrouw W.J.E. Beemsterboer-Avenarius de erepenning van Doesburg. Zij kregen de erepenning uitgereikt door burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar tijdens de boekpresentatie van het boek “Verbonden door Nadine”.

Celias Fotografie

Het echtpaar brengt het bestrijden van zinloos geweld en bevorderen van dierenwelzijn op een eigen bewonderenswaardige manier onder de aandacht op een manier die mensen raakt. Zowel in Doesburg als ver daarbuiten. Met deze erepenning geeft het college van Doesburg een blijk van waardering voor deze inzet.

Stichting Nadine Foundation

Op 26 januari 2007 richtte het echtpaar Beemsterboer samen met dochter Jacqueline de stichting Nadine Foundation op. Dit naar aanleiding van de moord op hun 20-jarige dochter en zusje Nadine (†Amsterdam, 2 december 2006). 

Sindsdien zet het echtpaar zich op een bijzondere wijze in voor deze stichting. Na ruim 15 jaar besloten zij de stichting Nadine Foundation op te heffen, maar gaan door met de stichting Herstel in Beeld, opgericht op 1 januari 2021 door de heer Beemsterboer.

Vanuit deze stichting verzorgt de heer Beemsterboer lezingen en workshops in het gevangeniswezen en haar ketenpartners rondom het thema zinloos geweld. Mevrouw Beemsterboer schreef naar aanleiding van de moord het boek "Mam, ik bel je zo terug". Aan het boek “Verbonden door Nadine”, heeft mevrouw Beemsterboer haar persoonlijke bijdrage geleverd. Verbonden door Nadine is een uitgave van de Nadine Foundation in samenwerking met Iskander Uitgevers. Vandaag werd van dit laatste boek het eerste exemplaar uitgereikt.

Inzet van echtpaar Beemsterboer in Doesburg

Sinds echtpaar Beemsterboer in Doesburg woont, hebben zij zich ingezet voor diverse projecten in de stad. Zij verzorgden lezingen over zinloos geweld op de basisscholen in Doesburg. De heer Beemsterboer organiseerde een Lego project voor kinderen binnen en buiten Doesburg. Ook waren zij actief bij de actie ‘tientjes bonnen’ voor 60 arme gezinnen uit Doesburg i.s.m. de Lionsclub Doesburg en Uitgiftepunt Doesburg van de regionale voedselbank Arnhem. En deden zij vanuit de stichting Nadine Foundation een enorme donatie tijdens de crowdfunding actie van de speeltuin Kindervreugd Doesburg om deze van sluiting te redden.

De erepenning van Doesburg werd voor het eerst uitgereikt in 1953, aan dr. J.H. van Heek voor zijn inzet voor de restauratie van De Waag. De huidige penning is in 2007 ontworpen door zilversmid en stadsgenoot Marcel Blok. Op de ene kant prijkt het wapen van de gemeente Doesburg, op de andere kant staan in reliëf de vestingwerken gegraveerd.