Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2023 opnieuw de energietoeslag ontvangen. De hoogte van de energietoeslag 2023 is € 1300,- (eenmalig per huishouden).

Energietoeslag 2022 ontvangen en u voldoet nog steeds aan de voorwaarden?

Dan krijgt u energietoeslag 2023 automatisch overgemaakt.
Heeft u een uitkering of heeft u vorig jaar de energietoeslag ontvangen en voldoet u nog steeds aan de voorwaarden? Dan hoeft u niets te doen. De gemeente betaalt de energietoeslag automatisch aan u uit. Wanneer de uitbetaling plaatsvindt is nog niet bekend maar zal wel dit jaar zijn. Houd uw brievenbus in de gaten. U krijgt hierover een brief.

Vraagt u voor het eerst energietoeslag aan?

Het is nog niet mogelijk om de energietoeslag 2023 aan te vragen. Zodra u deze kunt aanvragen, laten wij dat weten via de website, de gemeentepagina in de Regiobode en via onze sociale media (Facebook, Twitter, Instagram).

Geldzorgen?

Komt u in de problemen door de hoge energiekosten of om andere redenen? Heeft u geldzorgen? Wij helpen u graag. U vindt op de pagina geldzorgen en schulden meer informatie hierover.

Informatie voor studenten

Uitwonende studenten die aan de voorwaarden voldoen krijgen via Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) de energietoeslag uitbetaald. Zij kunnen geen aanvraag doen bij gemeente Doesburg. Ga voor meer informatie naar: duo.nl(externe link).

Controleer uw energiecontract op tijd

De herfst en winter komen eraan. En dus gaat de verwarming weer aan. Heeft u een goed energiecontract? Dit kan je veel geld besparen en zekerheid geven. Als u een variabel energiecontract hebt, kunnen de tarieven snel stijgen wat u onverwachts meer geld kan gaan kosten. Als gemeente werken we samen met Gezondverzekerd.nl voor een goed energiecontract. Zo heeft u altijd een vast contract, geen kleine lettertjes en geen borg vooraf. U wordt altijd geaccepteerd. Bekijk nu het energieaanbod via: Gezondverzekerd.nl/energie(externe link).