Op initiatief van de gemeenteraad is er ruimte gecreëerd om jaarlijks een stadsfotograaf te benoemen. Voor de benoemingsperiode van 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2023 konden kandidaten tot 6 juni 2022 hun foto en motivatie insturen. Begin juli heeft de jury een winnares gekozen: Lindy Balduk. In september benoemt de gemeenteraad haar nog officieel.

Lindy Balduk

De stadsfotograaf is een initiatief van het CDA in Doesburg, die ook het ‘gewone’ leven in het Hanzestadje graag op beeld vastgelegd ziet worden. "Doesburg is zoveel meer dan alleen de binnenstad.

De stadsfotograaf wordt ook een ambassadeur die de inwoners van de stad met elkaar verbindt", vertelt CDA-raadslid en tevens jurylid Wim Robbertsen. Het betreft een onbezoldigde, eervolle functie.

De stadsfotograaf legt, aan de hand van thema’s, ontwikkelingen en hoogtepunten van Doesburg vast. Daarbij gaat het nadrukkelijk om de interactie tussen de inwoners met de stad. Vastgelegd door de ogen van een Doesburger. Het gaat daarbij om de normale, dagelijkse zaken en dus niet (of veel minder) over toerisme.

De jury, bestaande uit Loes van der Meijs-van de Laar (burgemeester) Wim Robbertsen (CDA raadslid) Henk Kuipers en Robbin van Turnhout, kon kiezen uit vier uitstekende kandidaten. Na goed overleg bleken alle juryleden één dezelfde favoriet te hebben.

Loes van der Meijs-van de Laar: "Het was geen makkelijke keuze, maar wij denken dat Lindy het best de interactie tussen inwoner en stad kan vastleggen. Ze is voor veel inwoners een bekend gezicht en durft mensen van dichtbij in beeld te brengen. Daarnaast waren we gecharmeerd van haar fotografiestijl en de sfeer in haar foto’s."

In september benoemt de gemeenteraad Lindy nog officieel als stadsfotograaf. Haar werk tijdens de benoemingsperiode publiceren we op social media en in de Regiobode. Aan het eind van de benoemingsperiode organiseren we een expositie.