Doesburg leeft! Onze inwoners maken onze prachtige stad. Zij zijn het die actief zijn in de wijken en die deze levendig houden. Zij leveren een bijdrage aan de leefbaarheid van Doesburg en zien de stad door de ogen van een Doesburger. Daar willen we meer mensen van laten meegenieten…

Op initiatief van de gemeenteraad is er ruimte gecreëerd om jaarlijks een stadsfotograaf te benoemen. Het betreft een onbezoldigde, eervolle functie. Als stadsfotograaf leg je, aan de hand van thema’s, ontwikkelingen en hoogtepunten van Doesburg vast. Daarbij gaat het nadrukkelijk om de interactie tussen de inwoners met de stad. Vastgelegd door de ogen van een Doesburger. Het gaat daarbij om de normale, dagelijkse zaken en dus niet (of veel minder) over toerisme.

Het werk van de stadsfotograaf kan gepubliceerd worden op social media en met ondersteuning van de gemeente op andere kanalen. In ieder geval wordt er aan het eind van de benoemingsperiode een expositie georganiseerd. Het beeldmateriaal blijft eigendom van de stadsfotograaf.

Als stadsfotograaf ben je woonachtig in Doesburg en heb je ervaring met fotografie.

Interesse in deze uitdagende en eervolle functie?

Dit is de procedure: Stuur vóór 6 juni een korte motivatie voorzien van een aansprekende foto naar: communicatie@doesburg.nl. Een jury bestaande uit Loes van der Meijs-van de Laar, burgemeester, Wim Robbertsen CDA raadslid, Henk Kuipers en Robbin van Turnhout maken vóór 6 juli een keuze uit de inzendingen.
Je wordt voor een jaar (1 augustus 2022 – 1 augustus 2023) benoemd door de gemeenteraad.