Het Doesburgse echtpaar Jansen-de Nooij heeft dinsdag jl. bezoek gekregen van burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar. De burgemeester feliciteerde hen met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De heer J. Jansen (88) is geboren in Zaandam en mevrouw M.F. Jansen-de Nooij (85) in Hardenberg. De heer Jansen heeft in Utrecht de studie tandheelkunde gedaan en is afgestudeerd in 1964. Mevrouw Jansen heeft een jaar als au pair in Engeland gewerkt, bij twee verschillende gezinnen. Daarna heeft zij de studie Engels gedaan en is zij hiervoor afgestudeerd in Amsterdam. De twee leerden elkaar kennen op de Drentse hei. Op 20 juni 1963 gaven ze elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van Zwollerkerspel.

Op 1 november 1964 is de heer Jansen als tandarts gaan waarnemen bij tandartspraktijk Van der Wal aan de Philippus Gastelaarsstraat in Doesburg. Het echtpaar Jansen nam de tandartspraktijk Van der Wal over op 1 juli 1965. De heer Jansen werkte van juli 1965 tot 2000 in zijn eigen praktijk tandarts Jansen. Mevrouw Jansen werkte al die jaren ook in hun praktijk. Toen het echtpaar Jansen in 1965 in Doesburg kwamen wonen was mevrouw Jansen één van de eerste vrouwen in Doesburg met een drs. titel. Ze kregen een zoon in 1966 en een dochter in 1967. Inmiddels zijn zij trotse opa en oma van drie kleinkinderen.

Mevrouw Jansen werd als docente Engels gevraagd aan de dag-avond college in Arnhem om les te geven aan de HAVO/VWO afdeling. Dit heeft zij naast de hulp bij haar man in de tandartsenpraktijk jaren gedaan, met name in de avonduren.

De gezamenlijke hobby van het echtpaar is de muziek. Mevrouw Jansen is al 12 jaar koorlid van Opera Gelderland Oost in Zevenaar en meneer Jansen blaast graag op de hobo of speelt achter de piano. Meneer Jansen is jaren voorzitter van Doesburg & Oranje geweest.