In verband met de situatie in Afghanistan vindt u hierbij de brief aan de veteranen namens burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar en Luitenant-kolonel b.d. Richard Rhemrev.

Geachte heer, mevrouw,

De afgelopen dagen verschenen er veel berichten over de razendsnelle verschuiving van de macht in Afghanistan. Er is in zeer korte tijd een dreigende situatie ontstaan. Het zien van deze beelden heeft voor velen een enorme impact. Ik kan mij voorstellen dat deze impact voor u, als veteraan, nog vele malen groter is. Daarom richten wij ons met deze brief tot alle Doesburgse veteranen, ongeacht de missie waar u betrokken bent geweest. Om u een hart onder de riem te steken en om u te laten weten dat u niet alleen bent.

In het bijzonder richten wij ons tot de veteranen die in Afghanistan hebben gediend. Het zien van de beelden zullen naar alle waarschijnlijkheid vragen en emoties oproepen. Gevoelens van onmacht omdat de besluiten over de missies van politieke aard zijn. Vragen over het nut van uw missie destijds. Wat heeft u bij kunnen dragen? En gevoelens van ongerustheid over de mensen met wie u in Afghanistan heeft samengewerkt. Hoe gaat het met hen? Worden zij bedreigd?

Ondanks alle ingrijpende ontwikkelingen in Afghanistan blijf ik van mening dat uw inzet heeft bijgedragen tot een verbetering van het leven voor veel Afghanen. Dat mogen we ondanks de huidige situatie nooit vergeten. En daar ben ik u zeer dankbaar voor.

Hulp is dichtbij

Heeft u na het lezen of zien van de berichten over Afghanistan behoefte om hierover te praten? Wilt u uw ervaringen delen of heeft u een hulpvraag? U kunt contact opnemen met het landelijke veteranenloket op het nummer 088 334 00 00. Of stuur een mail naar info@veteranenloket.nl. Het veteranenloket is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.
Maar ook in Doesburg is hulp dichtbij. Gerard Houterman en Richard Rhemrev, beiden Afghanistan veteraan, zijn er voor u. Zij zijn bereikbaar via gjmhouterman@gmail.com en richard.rhemrev@gmail.com.

 

Met vriendelijke groeten, mede namens Luitenant-kolonel b.d. Richard Rhemrev

 

Loes van der Meijs- van de Laar, burgemeester Doesburg