Doesburg schoon, met minder afvalbakken

Door de jaren heen heeft Doesburg een bonte verzameling aan afvalbakken in het straatbeeld verzameld. Het zijn niet alleen allemaal verschillende bakken, het zijn er vooral ook heel erg veel. Dit staat rommelig, trekt veel afval aan en is kostbaar in onderhoud. Waar het voor een gemeente van het formaat van Doesburg logisch is om ongeveer 130 afvalbakken te hebben, heeft Doesburg er maar liefst 260. Dat is onwenselijk.

In 2022 gaan we de afvalbakken zowel kwantitatief als kwalitatief aanpakken. Dit houdt in dat het er minder worden, maar ook dat de bakken die blijven worden vervangen voor betere en nettere exemplaren. Uitgangspunt bij het weghalen van de overtollige bakken is dat de afvalbakken op de hondenuitlaatroutes blijven bestaan. Dit in verband met het deponeren van de hondenpoepzakjes tijdens uw rondje met de hond.

De collega’s van de stadswerf die de rondes maken om de bakken te legen, weten precies welke bakken altijd overvol zitten of juist ongebruikt zijn. Samen met hen wordt bepaald welke bakken in principe weggehaald kunnen worden. U hebt hierin echter ook een stem! Vanaf 15 april 2022 krijgen alle bakken die op de nominatie staan om te verdwijnen een sticker met ‘help, ik ga weg’.

Acht u het van groot belang dat juist deze afvalbak blijft staan, dan bestaat er de mogelijkheid deze bak te ‘adopteren’. Hier vindt u de adoptievoorwaarden. Bij interesse klik op onderstaande knop naar het digitale formulier waar u eenvoudig uw gegevens kunt invullen.

Formulier Adoptieovereenkomst